Uinti

Uintia pidetään varsin terveellisenä tapana treenata, ja se onkin mainio tapa päästä kuntoon. Lisäksi se soveltuu mainiosti koko perheen liikuntaharrastukseksi. Se on oivallinen kuntoilumuoto kaikille ihmisille, ikäluokasta huolimatta.

Koska uiminen ei aiheuta kovia iskuvaikutuksia kehoon, se ei rasita kovasti niveliä, lihaksia eikä selkää. Se on lisäksi hyvä verenkierrolle, verenpaineelle ja kolesterolitasoille. Uinti kiinteyttää kehoa, vahvistaa lihaksia, parantaa kestävyyskuntoa ja tasapainoa, lieventää stressiä ja jännitteitä ja on lisäksi mainio keino polttaa rasvaa! Sitä suositellaan ihmisille jotka toipuvat tietyistä leikkaustoimenpiteistä, koska se auttaa lihaksen kasvattamisessa takaisin. Tutkimukset myös osoittavat raskaana olevien naisten erityisesti hyötyvän uimisesta, koska se vahvistaa vatsa- ja selkälihaksia. Uintityylit ovat melko helppoja opetella, ja Suomessa edullisia uimahalleja löytyykin jo lähes joka kaupungista.

Uinnin hyödyt

Uinti hyödyttää koko kehoa, kuten myös mieltä ja energiatasoja. Terveyshyödyt ovatkin jo yksinään erittäin hyvä syy harrastaa uintia. Se on hyväksi aerobiselle kunnolle, koska se nostaa sydämen sykettä joka taas auttaa vahvistamaan sydämen lihaksia ja keuhkojen kapasiteettia, kuin myös parantamaan kestävyyttä ja lievittämään stressiä. Vesi kehon ympärillä kannattelee, jonka vuoksi niveliin ja lihaksiin kohdistuu vähemmän rasitusta. Niveliin ja lihaksiin liittyvät vammat ovatkin huomattavasti epätodennäköisempiä uinnissa kuin esimerkiksi juoksussa.

Uinti on rentouttava harrastus, joka jättää jälkeensä virkistyneen olotilan.

Uinti säännöllisesti on mainio tapa myös rasvan polttamiseen, joka edistää kehon kiinteytymistä. Se on kävelyn ohella yksi helpoimpia aloittelijoiden liikuntamuotoja.

Välineet

Uintiin ei pahemmin välineitä tarvitse, sillä uima-asu tai uimahousut riittävät. Uintia voi toki viedä myös pidemmälle, esimerkiksi kovaa uidessa ja sukeltaessa tarvitsee uimalaseja ja oikein urheilulliset uimarit käyttävät myös uimalakkeja. Tällöin myös uima-asun optimoinnin tärkeys korostuu, sillä löysä ja roikkuva uima-asu tai uimahousut hidastavat uimarin vauhtia ja tekevät uimisesta huomattavasti raskaampaa kuin sen tarvitsisi olla.