Kuntosali apuna painonpudotuksessa

Kun puhutaan treenaamisesta tai painon pudottamisesta, tulee monelle ensimmäisenä mieleen juurikin kuntosalilla treenaaminen. Nykyisessä fitness-boomin täyttämässä maailmassamme kuntosalitreeni on muodostanut jopa stereotypian urheilun ympärille. Kun mietitään liikkumista, usein suunnataan automaattisesti kuntosalilla ja sosiaalisen median vaikuttajien tilit ovat täynnä julkaisuja kuntosalilta, missä nämä vannovat kuntosalitreenin nimeen.

Ihmisen toisensa jälkeen pauloihinsa saava fitness-boomi on toisaalta varsin tervetullut uudistus maailmaamme, jossa reippaasti yli puolet työikäisistä aikuisista ihmisistä kärsii ylipainosta. Yli ylipaino sitten lievää tai vakavampaa, ovat sen terveysvaikutukset selkeät. Vaikka samaan aikaan maailmalla leviää myös toinen trendi, itsensä hyväksyminen minkä kokoisena tahansa, kannattaa aina toimia oma terveys edellä. Vaikka siis olisit tyytyväinen kehoosi sellaisena kuin se on, tiedosta aina kehityksen tarve, ja mikäli sinulta löytyy ylipainoa, pyri neutralisoimaan painokäyräsi. Pidemmällä aikavälillä ylipaino saattaa aiheuttaa monenlaisia ikäviä ongelmia, joiden välttäminen onnistuu helposti urheilemalla säännöllisesti ja pitämällä paino kurissa.

Kuntosalitreeni sopii jokaiselle

Vaikka liikunnasta tietämättömälle kuntasali saattaa vaikuttaa varsin yksitoikkoiselta suorittamiselta, on se tosiasiassa yksi maailman monipuolisimmista tavoista liikkua. Kuntosalilla käyminen on helposti aloitettava kuntoilun muoto ja sen avulla voi muokata omaa kehoa varsin nopeallakin aikataululla. Salitreenin avulla voi muokata omaa kehoa useillakin eri tavoilla omista mieltymyksistä riippuen. Yksi haluaa salitreenin avulla pudottaa painoa, kun taas toisen motiivit ovat kiinteytymisessä ja kolmannen lihasten kasvattamisessa. Salitreenillä voi saada aikaan kaikkea tätä riippuen siitä, millaisella tavalla salilla kuntoilee ja mitä laitteita siellä käyttää. Muista, että kulutat energiaa myös lihaskuntotreenin jälkeenkin.

Kaipaatko elämääsi lisää energiaa? Kuntosalitreeni on sinulle siinä tapauksessa sopiva liikuntamuoto! Kuntosalilla saat suorittaa treeniäsi itsenäisesti omaan tahtiin rennossa ja mukavassa ympäristössä. Salilta löytyy aina myös työntekijöitä, joilta voi kysellä apua esimerkiksi laitteiden käyttämisessä. Usein laitteissa on kuitenkin helppokäyttöiset käyttöohjeet, joiden avulla niiden käyttäminen onnistuu helposti. Vaikka olisit salimaailman aloittelija, kannattaa rohkeasti suunnata salille. Muista, että kaikki laitteet ovat helposti käytettäviä ja turvallisia, joten salilla ei todennäköisesti tulee minkäänlaisia ongelmia.

Kuntosalitreeni sopii aivan jokaiselle iästä, sukupuolesta ja kunnosta riippummatta. Salilla käymiseen ei kaivata muuta kuin motivaatiota ja kiinnostusta terveellisempää elämäntapaa kohtaan. Muista, että salilla treenaamisesta voi tehdä itselleen mieluisan kokemuksen etenemällä omaan tahtiin. Etene vain niin nopeasti, kuin sinusta tuntuu hyvältä, äläkä turhaab yritä ottaa treenistä liian isoa palasta haukattavaksi. Älä siis turhaan maalaile kuntosalitreenistä itsellesi turhan pelottavaa kuvaa, vaan lähde treenaamaan avoimin mielin. Mikäli et ole aikaisemmin ollut järjin aktiivinen liikkuja, voit yrittää yhdistää salitreenin johonkin itsellesi mieluiseen. Jos vaikka kuuntelet treenaamisen ajan suosikkimusiikkiasi, tulee kokemuksesta itsellesi hetkessä mieluisampi, ja pian huomaat suuntaavasi salille innosta puhkuen!

Kuntolaitteista apua kaikenlaiseen tarpeeseen

Kuntosalit on tehty jokaiselle sopivaksi. Juuri siksi niiden laitteet on usein valittu laadun ja turvallisuuden ohella helppokäyttöisyyden perusteella. Siksi voi olla varma, että kuntosalille meneminen ei tule olemaan sinulle pelottava kokemus, vaikka sinulla ei olisikaan paljon aikaisempaa kokemusta kuntosalilla treenaamisesta. Haaveilit sitten vahvemmista pohkeista, kiinteämmästä vatsasta tai voimakkaammista käsistä, löytyy kuntosalilta varmasti sinulle sopivia laitteita, joilla pääset tavoitteeseesi nopeasti. Voit pikku hiljaa laajentaa kenttääsi aina uusiin ja uusiin laitteisiin ja kuka tietää, ehkä löydätkin itsellesi uuden suosikin jostakin sellaisesta, mistä et kuunaan olisi luullut voivasi pitää. Omat suosikkilaitteet on helppo selvittää vain yhdellä tavalla – suuntaamalla kuntosalille! Aloita siis urasi liikkujana jo tänään ja ylläty siitä, kuinka monipuolista ja hauskaa kuntosalilla harjoittelu on.