Kylärinkipyöräily, MTB-tapahtuma ja picnic-pyöräily

Kylärinkiä pyöräillään Hausjärvellä su 10.6.2018

 

Ilmoittautuminen
pyöräilyyn tapahtuu lähtö- ja huoltopisteille tapahtumapäivänä. Voit aloittaa pyöräilyn miltä pisteeltä tahansa ja lopettaa sen mille pisteelle tahansa. Muista palauttaa osallistumiskortti jollekin pisteelle ennen klo 14.00, niin osallistut arvontoihin.

Lähtö
miltä tahansa huoltopisteeltä 8.30-11.00 välillä, huoltopisteet auki kello 14 saakka.

Matkat
ovat 20-110 km mittaisia oman valinnan mukaan. Huoltopisteiden etäisyydet ovat n. 10-15 km, joten voit valita runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Tapahtuma sopii hyvin koko perheelle, etenkin, jos valitset reitit rauhallisemmilta teiltä ja vältät 54-tietä.

Maksua
tapahtumaan ei ole, vaan pyöräily on osallistujille ilmainen. Lähes kaikki muutkin palvelut ovat ilmaisia.

Maksuton materiaali
sisältää pyöräilykartan, mehua tai vettä taukopisteillä, vakuutuksen, kunniakirjan (5 pistettä) sekä osallistumisen palkintojen arvontaan (3 pistettä). Voit tulostaa kartan ja osallistumiskortin etukäteen myös alhaalla olevasta linkistä tai tilata sen liikuntatoimistosta.

Kylärinki-pyöräily on kaikille pyöräilystä kiinnostuneille suunnattu kuntopyöräilytapahtuma. Vuosittain tapahtumaan osallistuu vajaat 200 polkijaa mutta koskaan tuota 200 pyöräilijän rajaa ei ole saatu rikki. Vuosi vuodelta ulkopaikkakuntalaisten määrä tapahtumassa on kasvanut ja viime vuonna heitä oli lähes yhtä paljon kuin hausjärveläisiä. Tapahtumajärjestäjät toivottavatkin kaikki tervetulleiksi tutustumaan Hausjärven kauniisiin pyöräily- ja maalaismaisemiin.

Lähtöpaikkoja on sijoiteltu ympäri kuntaa ja niiltä pyöräilijä saa osallistumiskortin ja pyöräilykartan, johon on merkitty huoltopisteet ja joitakin reittivaihtoehtoja. Lähtö- ja huoltopisteenä on usein historiallinen seurantalo, johon voi tutustua lepotauon aikana. Hausjärvi täyttää tänä vuonna 150 vuotta ja huoltopisteille pyritään järjestämään oheistapahtumia ja yhdistysten esittelypisteitä.

Lyhimmät reitit ovat n. 20 km mittaisia mutta koko reitin kiertävät saavat varautua yli 100 km polku-urakkaan. Alle sadan kilometrin säästyy, mikäli oikaisee osan reitistä Riihimäen kautta. Tiet ovat enimmäkseen päällystettyjä ja autoliikenne niillä on melko vähäistä.

Lähtö- ja huoltopisteet
Ahjola, Hikiä/Kirkonkylä, (Hikiäntie 127)
Erkylän maja,Hyvinkää, (Pohjoinen kehätie 450), omatoiminen huoltopiste/postilaatikko kevyenliikenteen väylällä pysäköintipaikkaa vastapäätä. Postilaatikosta löytyy osallistumiskortit, ohjeet leimasin yms.
Kotipirtti, Haminankylä, (Pollinmaantie 13)
KanuunaGym, Oitti, (Keskustie 12-14, ent. Posti)
Maisala, Kuru, (Kuruntie 483)
Nuorisoseurojen talo, Turkhauta, (Hausjärventie 1614)
Suonummen maja, Erkylä/Riihimäki, (Erkyläntie 395)
Ykslammin Kisala, Ryttylä, (Riihiviidantie 616)

HUOM! kartassa Kisalan ja Erkylän majan katunumero on väärin.

Kaikki vähintään kolmella lähtö- ja huoltopisteellä käyneet osallistuvat tuotepalkintojen arvontaan ja viidellä pisteellä käyneet saavat postitse kunniakirjan, kunhan muistavat merkitä toiveen pyöräilykorttiin. Huoltoauto päivystää koko tapahtuman ajan ja maksuton pyörien pikahuolto on järjesetetty Ahjolaan 8.30-12.00 Pyörä ja Urheilu A. Koskisen toimesta.

Älä lähde matkaan yksin. Muista pyöräilykypärä ja oma juomapullo, mitä voit täyttää matkan aikana.

Tapahtuman järjestää liikuntatoimi yhdessä paikallisten seurojen ja yrittäjien sekä Hehkua Liikunnasta ry:n kanssa.

Yhteystiedot

Jari Kovanen
Hausjärven liikuntatoimi
Keskustie 2-4
12100 OITTI

jari.kovanen(at)hausjarvi.fi

019 758 6780 tai 040 330 6780

PDF-tiedostokylärinkikartta.pdf (2.1 MB)
Kartta
MS Word -tiedostoohjeet18.doc (44 kB)
Osallistujan ohjeet
PDF-tiedostoohjeet18.pdf (272 kB)
Osallistujan ohjeet

Kylärinki-pyöräilyn yhteyteen maastopyöräilytapahtuma ja picnic-pyöräily

 

Hausjärvi juhlii 150 vuottansa ja Kylärinki 25-vuotistapahtumaansa. Juhlien kunniaksi perinteisen Kylärinki-pyöräilyn ohella järjestetään omatoiminen koko perheen picnic-pyöräily kunnan leirialueelle Valkjärvelle sekä 1. Hausjärvi Kylärinki-MTB tapahtuma. Kaikki tapahtumat ovat 10. kesäkuuta ja Kylärinki starttaa jo 8.30 alkaen ja kestää aina 14.00 saakka. Picnic-pyöräily on 12.-16.00 välissä ja ohjatut MTB-pyöräilyt lähtevät Ahjolasta ja Maisalasta 9.30.

Kaikki tapahtumat ovat osallistujille maksuttomia ja ainoastaan MTB-pyöräilyyn on pakollinen ennakkoilmoittautuminen 3.6. mennessä jari.kovanen@hausjarvi.fi. Siinä vaihtoehtoina on kaksi eri reittiä, joista vaativampi lähtee Kurun Maisalasta. Pituutta sille kertyy 35 km ja matka suuntautuu Hyvinkään suuntaan. Osallistujilta edellytetään hyvää maastopyöräilykokemusta ja kunnon maastopyörää. Helpompi reitti, missä pärjää tavallisella maastopyörällä ja jonkinlaisella kokemuksella, lähtee Kirkonkylän Ahjolasta ja on pituudeltaan 20 km. Reitti kulkee pääosin Hikiän ja Kirkonkylän harjuilla. MTB-tapahtumissa edellytetään vähintään 15-vuoden ikää ja alle 18-vuotiailta huoltajan lupaa. Ilmoittautumisajan jälkeen ilmoittautuneille lähetetään tarkempia lisätietoja mm. reitistä ja varusteista.

Picnic pyöräilyyn toivotaan osallistuvan perhekunnittain. Valkjärven leirialueella on mahdollisuus 12.-16.00 välillä saunomiseen, uimiseen, pihapelailuun tai vaikkapa makkaranpaistoon trubaduurin säestyksellä. Tarjolla on maksutta mehua, kahvia ja pientä purtavaa. Kaikille on kypäräpakko ja alaikäisillä on oltava mukanaan huoltaja. Mukana myös liikenneturva omalla pisteellään.

Huoltoauto päivystää tapahtuman ajan numerossa 040 330 6780 ja Pyörä- ja Urheilu A. Koskisen toimesta pyörien pikahuoltopalvelu on järjestetty Ahjolaan 8.30-12.00.

Tilaa etukäteen maksuton reittikartta!

Voit tilata Kylärinki-kartan maksutta Hausjärven liikuntatoimistosta. Yhteystiedot alla.

Voit tulostaa sen myös itsellesi yllä olevasta tapahtumalistasta Kylärinki-pyöräilyn kohdalta.