Kylärinki-pyöräily

Kylärinki pyöräillään Hausjärvellä su 11.6.2017

 

Ilmoittautuminen
pyöräilyyn tapahtuu lähtö- ja huoltopisteille tapahtumapäivänä. Voit aloittaa pyöräilyn miltä pisteeltä tahansa ja lopettaa sen mille pisteelle tahansa. Muista palauttaa osallistumiskortti jollekin pisteelle ennen klo 14.00, niin osallistut arvontoihin.

Lähtö
miltä tahansa huoltopisteeltä 8.30-11.00 välillä, huoltopisteet auki kello 14 saakka.

Matkat
ovat 20-110 km mittaisia oman valinnan mukaan. Huoltopisteiden etäisyydet ovat n. 10-15 km, joten voit valita runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Tapahtuma sopii hyvin koko perheelle, etenkin, jos valitset reitit rauhallisemmilta teiltä ja vältät 54-tietä.

Maksua
tapahtumaan ei ole, vaan pyöräily on osallistujille ilmainen. Lähes kaikki muutkin palvelut ovat ilmaisia.

Maksuton materiaali
osallistujat saavat pyöräilykartan, mehua tai vettä taukopisteillä, vakuutuksen, kunniakirjan (5 pistettä) sekä osallistuvat palkintojen arvontaan (3 pistettä). Voit tulostaa kartan ja osallistumiskortin etukäteen myös Kylärinki-pyöräilyn alasivulta vasemmasta palstasta tai tilata sen liikuntatoimistosta.

Kylärinki-pyöräily on kaikille pyöräilystä kiinnostuneille suunnattu kuntopyöräilytapahtuma. Vuosittain tapahtumaan osallistuu vajaat 200 polkijaa mutta koskaan tuota 200 pyöräilijän rajaa ei ole saatu rikki. Vuosi vuodelta ulkopaikkakuntalaisten määrä tapahtumassa on kasvanut ja viime vuonna heitä oli lähes yhtä paljon kuin hausjärveläisiä. Tapahtumajärjestäjät toivottavatkin kaikki tervetulleiksi tutustumaan Hausjärven kauniisiin pyöräily- ja maalaismaisemiin.

Lähtöpaikkoja on sijoiteltu ympäri kuntaa ja niiltä pyöräilijä saa osallistumiskortin ja maksuttoman pyöräilykartan, johon on merkitty huoltopisteet ja joitakin reittivaihtoehtoja. Lähtö- ja huoltopisteenä on usein historiallinen seurantalo, johon voi tutustua lepotauon aikana.

Lyhimmät reitit ovat n. 20 km mittaisia mutta koko reitin kiertävät saavat varautua yli 100 km polku-urakkaan. Alle sadan kilometrin säästyy, mikäli oikaisee osan reitistä Riihimäen kautta. Tiet ovat enimmäkseen päällystettyjä ja autoliikenne niillä on melko vähäistä.

Lähtö- ja huoltopisteet
Ahjola, Hikiä/Kirkonkylä, (Hikiäntie 127)
Erkylän maja,Hyvinkää, (Pohjoinen kehätie 450), omatoiminen huoltopiste, alueelle vievän puomin vieressä on postilaatikko, mistä löytyy osallistumiskortit, ohjeet leimasin yms.
Kotipirtti, Haminankylä, (Pollinmaantie 13)
Kunnanvirasto, Oitti, (Keskustie 2-4)
Maisala, Kuru, (Kuruntie 483)
Nuorisoseurojen talo, Turkhauta, (Hausjärventie 1614)
Suonummen maja, Erkylä/Riihimäki, (Erkyläntie 395)
Ykslammin Kisala, Ryttylä, (Riihiviidantie 616)

HUOM! kartassa Kisalan ja Erkylän majan katunumero on väärin.

 

Kaikki vähintään kolmella lähtö- ja huoltopisteellä käyneet osallistuvat tuotepalkintojen arvontaan ja viidellä pisteellä käyneet saavat postissa kunniakirjan, kunhan muistavat merkitä toiveen pyöräilykorttiin. Kaikilta pisteillä saa maksutta juotavaa ja joillakin pisteillä on pieni myyntipöytä. Huoltoauto päivystää koko tapahtuman ajan ja maksuton pyörien pikahuolto on Oitissa Pyörä ja Urheilu A. Koskisen toimesta. Kirkonkylällä, 54-tien läheisyydessä olevassa Lepolan talossa järjestetään puolestaan Vaivaistalosta Lepolan taloksi niminen näyttely, mikä on auki 11.00-18.00. Samassa tilassa toimii myös kahvila.

Osallistujat on vakuutettu. Älä lähde matkaan yksin. Muista pyöräilykypärä ja oma juomapullo.

Tapahtuman järjestää liikuntatoimi yhdessä paikallisten seurojen ja yrittäjien sekä Hehkua Liikunnasta ry:n kanssa.

Yhteystiedot

Jari Kovanen
Hausjärven liikuntatoimi
Keskustie 2-4
12100 OITTI

jari.kovanen(at)hausjarvi.fi

019 758 6780 tai 040 330 6780

PDF-tiedostokylärinkiohjeet17.pdf (58 kB)
Vuoden 2017 osallistumiskortti ja ohjeet

Tilaa etukäteen maksuton reittikartta!

Voit tilata Kylärinki-kartan maksutta Hausjärven liikuntatoimistosta. Yhteystiedot alla.

Voit tulostaa sen myös itsellesi yllä olevasta tapahtumalistasta Kylärinki-pyöräilyn kohdalta.