Painonnosto urheilijoille

Urheilijat tarvitsevat voimaa, voimaa ja nopeutta harjoitteluun, kilpailuun ja suorituskykyyn. Tätä varten heidän on työskenneltävä voiman ja voiman rakentamiseksi haluttujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Tämä on mahdollista painoharjoittelulla, joka tapahtuu yleensä kuntosalilla. Urheilijat tarvitsevat voimaa nopeuteen, voimaa suorituskykyyn ja kestävyyttä harjoitteluun. Voimaharjoittelu auttaa myös urheilijaa laihtua.

Jotta voit olla urheilija, sinun on rakennettava vankka vahvuusperusta. Voima on voiman perusta. Vahvuus toimii ajoissa nopeudella tuottaa voimaa, joka puolestaan ​​kehittää nopeutta. Perusvoimaharjoitteluohjelman kaava on yksi edustaja, joka antaa vastuksen tietyllä alueella toistoa kohden. Tämä tarkoittaa sitä, että urheilijan on nostettava vähintään 1,5 kertaa ruumiinpainonsa yhteensä 10 toistoa kohden 3 minuutin lepotilassa toistojen välillä voittoasteen saavuttamiseksi. Jos urheilija pystyy tekemään vain yhden repin kerrallaan tällä alueella olevalla painolla, se ei välttämättä tarjoa voiman kasvua tietylle tavoitteelle. Useat pienet lihakset kerralla keskittyvät moninivelharjoitukset auttavat myös urheilijaa saavuttamaan voimaa ja parantavat nopeutta.

Yksi väline muiden joukossa

Painonnosto on vain yksi väline, jonka avulla urheilija voi kehittää voimaa ja voimaa, mutta se voi olla erittäin tehokas myös kestävyyden parantamisessa. Kestävyys on tärkeää urheilukilpailuun tai harjoitteluun valmistautuessa, sen aikana ja sen jälkeen. Kestävyyden parantaminen auttaa estämään fyysisen, henkisen ja henkisen uupumisen. Monet urheilijat suosivat kestävyysharjoituksia, koska heidän mielestään ei ole aikaa tai energiaa osallistua korkean intensiteetin harjoitteluihin. Kestävyysharjoitukset tehdään yleensä melkein suurimmalla intensiteetillä, eli useimmat urheilijat hidastavat tämäntyyppistä harjoittelua estääkseen itsensä vahingoittamisen tai ylikuumenemisen.

Kestävyysharjoitukset, kuten juoksu, ovat myös erittäin tehokkaita parantamaan juoksuaikoja. Urheilijat voivat juosta kovemmin ja nopeammin jatkuvasti parantamalla kestävyyttä. Harjoittelu tällä tavalla on hyvin aikaa vievää, koska urheilijat tarvitsevat pitkän lepoajan ennen kuin palaavat takaisin. Tämän tyyppinen koulutus voi olla hyvin toistuvaa ja organisoitua. Se vie paljon aikaa ja energiaa.

Voimaharjoittelun perusteet

Useimpien painoharjoitteluohjelmien tavoitteena on lisätä urheilijan kehon voimaa, nopeutta ja kestävyyttä. Rakennusvoima voi tehdä urheilijasta nopeammin ja lisätä urheilijan painon määrää. Tämän avulla urheilija voi nostaa suurempia painoja. Nopeus voi auttaa urheilijaa juoksemaan nopeammin kilpailussa tai kilpailun aikana. Tämä saavutetaan rakentamalla voimaa ja kehittämällä lihasvoimaa. Lihasvoima voi myös auttaa urheilijaa hyppäämään paremmin. Kehitettäessä lihasvoimaa on erittäin tärkeää lisätä painoa. Kun urheilija ”pumpataan”, hän pystyy nostamaan enemmän painoa lihasvoimansa ansiosta. Tästä syystä on erittäin tärkeää lisätä painoa nostamalla erittäin raskaita painoja lihasmassaan. Tämä parantaa heidän nopeuttaan ja tehoaan.

Jos haluat tulla isommaksi, tulee mitata urheilijoiden pituus ja paino, jos heillä on sama paino ja pituus tai jos niiden on oltava eroja. Varmista myös, että heillä on vanha harjoittelujakso; uudella koulutusjaksolla he olisivat toivottavasti parantuneet. On myös tärkeää selvittää, onko parannusta edelleen. Mutta mikä tärkeintä, ne antavat ajanjakson nähdäksesi onko tarpeen muuttaa ohjeita, menetelmiä tai tavoitteita ennen ohjelman toteuttamista tai sen jälkeen.

Muista vaihtelu!

Suurin osa urheilijoista reagoi parhaiten voimaharjoitteluun muuttaen elämäntyyliään. Jos sinulla on sama koulutusohjelma monien vuosien ajan, voi syntyä tilanne, jossa he saattavat harjoittaa heikkolaatuisia harjoitteluita. Tämä voi aiheuttaa hitaamman kehityksen, joka ei ole ihanteellinen maksimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi. Painoharjoittelu voi olla erittäin hyödyllistä urheilijalle yhdessä ruokavalionsa kanssa. Sen selvittäminen, johtaako harjoittelu huonoon suoritukseen huonojen tulosten vuoksi, on seurata urheilijan ruokailutottumuksia tai analysoida heidän ruokailutottumuksiaan. Saako urheilija vielä tarpeeksi laadukasta unta vai menettävätkö he painonsa, koska he eivät koskaan kiinnitä siihen huomiota aiemmin. Viimeinen syy, miksi jokaisella urheilijalla voi olla erilaiset tarpeet voimaharjoittelua varten, on heidän persoonallisuutensa. Urheilijoilla on tapana vaihdella harjoittelun, intensiivisen harjoittelun ja mahdollistavatko he oikean toipumisen harjoittelun välillä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *